יום ראשון, 4 בדצמבר 2011

מתכון לפשטידת קישואים בריא !



פשטידת קישואים:  

                            800 גרם קשואים ירוקים חתוך גס
3                               
כפות שמן זית
2                            
כפיות אורגנו
            ביצה טרופה אחת
3    
     כפות גבינת קוטג' או ריקוטה
1   
כפית מלח
½
כפית פלפל שחור טחון
גמבה צהובה קצוצה
½
כפית רוטב טבאסקו רוטב קולי עגבניות להגשה (מתכון בהמשך

הוראות הכנה:
בקערה גדולה ערבבו את הקישואים, שמן זית ואורגנו והעבירו למחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית. תנו לקישואים להתבשל 4-5 דקות מבלי שתזיזו אותם. רק לאחר שחרכתם הקפיצו את הקישואים במחבת כ-2 דקות נוספות, הוציאו מהאש והעבירו למעבד מזון. קררו מעט והוסיפו את הביצה, גבינה, מלח ופלפל וטחנו במעבד מזון.
העבירו לקערה, והוסיפו גמבה קצוצה ורוטב טבאסקו וערבבו טוב. חלקו את התערובת ל-4 ושפכו לתוך קעריות משומנות (אפשרי בקערה אחת גדולה). הניחו את הקעריות במגש עמוק מלא במים שהורתחו מראש עד חצי מגובה הקעריות. לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות  למשך 25 דקות.
הגישו חם עם רוטב קולי עגבניות.
רוטב קולי עגבניות
4 עגניות אדומות וגדולות חתוכות גס
¼ כפית דבש לא מעובד
1 כפית רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
במעבד מזון לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה. סננו וזירקו את הקליפה וגרעינים של העגבניות.
מאת שף שרון ארצי

אין תגובות:

פרסום תגובה