פשטידת קישואים:
800 גרם קשואים ירוקים חתוך גס
3 כפות שמן זית
2 כפיות אורגנו
ביצה טרופה אחת
3 כפות גבינת קוטג' או ריקוטה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
גמבה צהובה קצוצה
½ כפית רוטב טבאסקו רוטב קולי עגבניות להגשה (מתכון בהמשך
3 כפות שמן זית
2 כפיות אורגנו
ביצה טרופה אחת
3 כפות גבינת קוטג' או ריקוטה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
גמבה צהובה קצוצה
½ כפית רוטב טבאסקו רוטב קולי עגבניות להגשה (מתכון בהמשך
הוראות הכנה:
בקערה גדולה ערבבו את הקישואים, שמן זית ואורגנו והעבירו למחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית. תנו לקישואים להתבשל 4-5 דקות מבלי שתזיזו אותם. רק לאחר שחרכתם הקפיצו את הקישואים במחבת כ-2 דקות נוספות, הוציאו מהאש והעבירו למעבד מזון. קררו מעט והוסיפו את הביצה, גבינה, מלח ופלפל וטחנו במעבד מזון.
העבירו לקערה, והוסיפו גמבה קצוצה ורוטב טבאסקו וערבבו טוב. חלקו את התערובת ל-4 ושפכו לתוך קעריות משומנות (אפשרי בקערה אחת גדולה). הניחו את הקעריות במגש עמוק מלא במים שהורתחו מראש עד חצי מגובה הקעריות. לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 25 דקות.
הגישו חם עם רוטב קולי עגבניות.
רוטב קולי עגבניות
4 עגניות אדומות וגדולות חתוכות גס
¼ כפית דבש לא מעובד
1 כפית רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
במעבד מזון לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה. סננו וזירקו את הקליפה וגרעינים של העגבניות.
מאת שף שרון ארצי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה